Riverbottoms Remodel: Living Room Reveal

We're so excited to reveal the living room of our Riverbottoms Remodel! Our clients wanted a living room that felt bright, clean, and updated.

See more of the Riverbottoms Remodel by checking out the Living Room, Kitchen + Dining, Mudroom, Entryway, Laundry Room, and Master Closet

BEFORE

IMG_0011_preview.jpg
IMG_0007_preview.jpg

AFTER

We started by treating the space to a fresh coat of Simply White by Benjamin Moore. It really refreshed the space, making it feel open and airy. We then removed the stone fireplace and did a shiplap with alternating plank sizes to create an interesting stripe effect. The custom concrete fireplace and hearth allows for extra space and seating while also making a statement. 

kateosbornephotography-148_preview.jpg

We took out the wall-to-wall carpeting that filled the space so it would feel continuous and open with the kitchen. We used Alta Vista Laguna by Hallmark Flooring. The Tory Coffee Table is a favorite because it grounds the space with its blocky build and natural details. 

kateosbornephotography-149_preview.jpg
kateosbornephotography-151_preview.jpg
McGee144_preview.jpg
(cropped) kateosbornephotography-154_preview.jpg

When designing a gathering space we try to layer in as much seating as possible. These stools are a great option because they're comfortable and don't take up much space or block the view of the fireplace. The rich leather also ties in with the wooden ceilings beautifully! 

kateosbornephotography-155_preview.jpg
kateosbornephotography-156_preview.jpg

To ensure that this space felt cozy, we chose to use this rug. The background has a gray affect that hides things better than a bright white would. The pattern isn't too overwhelming but provides texture, and its soft touch really makes the space feel livable and comfy for a family. 

We loved the warmth and amazing texture created with the wooden beams on the ceiling, so we kept those. The space felt like it needed two long sofas facing each other, but the fireplace is off centered. We had to mess with the space plan by centering the furniture to one side, and creating an open walkway on the other side.  

(cropped) kateosbornephotography-153_preview.jpg

We try to avoid creating clusters of artwork on multiple walls in a space. It tends to feel like too much, and we don't want it to feel jumbled. Choose a collection for one wall, and a large statement piece to ground another. We chose to place the Moody Mountain artwork above the fireplace and At Dusk above the sofa. 

kateosbornephotography-157_preview.jpg
kateosbornephotography-159_preview.jpg
kateosbornephotography-161_preview.jpg
kateosbornephotography-160_preview.jpg

SHOP THE LOOK