Windsong Project: Boys' Room, Laundry, Playroom

As I mentioned yesterday, we're wrapping up the upstairs portion of our #windsongproject tour. Even if you don't have kids, I hope you'll find lots of inspiration in the details of this project. Our client truly trusted us through the entire project and I am so grateful for that. 

First up, the boys' room. If you've seen our webisode, you know that we had enough extra tongue-and-groove paneling leftover (for one wall) and then decided to cover everything in it! The twin iron beds provide the perfect contrast to the white walls (all the white walls and trim you see in the home are this color).

Don't forget that you can SHOP the rooms at the end of the post! 

Boys' room with shiplap and twin beds || Studio McGee
Boys' room with twin iron beds || Studio McGee
Cute boy's room with iron bed and good vibes pennant || Studio McGee
Book Niche || Studio McGee
Boys' room with twin beds and shiplap || Studio McGee
Boy's room desk area || Studio McGee

This upstairs bathroom has a little footprint, but lots of character. We designed the custom wood vanity and made room for two faucets by incorporating one long sink. If you look closely, you'll notice how the octagon knobs coordinate with the floor - one of my favorite details here. 

Natural Wood Vanity || Studio McGee
Natural Wood Vanity with dark gray countertop || Studio McGee
White tile with dark grout || Studio McGee

The laundry room. The laundry room! Every time I look at the photos I get giddy. The cabinet color is a beautiful gray-green and the custom double doors are completely amazing. I hate doing laundry, but I'm pretty sure this room would make me a little happier about it. 

Natural wood door into laundry room || Studio McGee
Green cabinets with butcher blog, white penny tile laundry room || Studio McGee
Sherwin Williams Silver Strand Cabinets with chicken wire fronts, butcher block counters and the prettiest beveled square tile || Studio McGee
Natural wood doors with cremone bolt || Studio McGee

The hallway connecting the upstairs rooms had a bump-out that deserved a special moment - we kept it simple, but engaging:

Buffalo check bench || Studio McGee

Our client wanted to use the spare bedroom upstairs as a place for reading and playing. We did the half navy wall because it looks cute and hides little fingerprints! 

Navy blue half wall and walnut built-ins || Studio McGee
Playroom details || Studio McGee
Playroom Details


***Photos by Kate Osborne