Before and After: Robin Road Remodel pt.2

Remember the huge kitchen transformation I shared yesterday? The good news is that there is more to this story - the entry, living and dining rooms!

The original space felt dark and cluttered - it was begging for a major overhaul.

Here is the before:


Originally, you opened the front door directly into the living room. With Steve's help, we divided it into multiple spaces without losing the open feeling. Most people think that designers only want to open things up (which is often true), but some separation can actually make things feel richer! The ceilings in the home are a few inches shy of 8 feet, but you would never know thanks to the white walls and light wood floors! 

Studio McGee's Latest Before/After Transformation

The plantation shutters were removed during demo and our client loved all the natural light so much that she decided to leave them off...I love how happy the open windows make everything feel.

Charcoal sofa and built-in shelves || Studio McGee

This is the main gathering area for a family of 6, so charcoal sofas and wipeable dining chairs (the end chairs are outdoor fabric) were a must!

Studio McGee's Latest Before/After Transformation

During the planning phase, we knew the fireplace needed to stay in the same spot, but when our client wanted to fit a piano in the space we were nervous! Funny how the things that make you nervous often turn out to be the best features in a room. I'm completely smitten with that entire fireplace wall (particularly the poured concrete hearth and log storage). Our client had this vintage farmhouse table and I loved it so much that it had to stay. The mix of modern and traditional chairs is the perfect pairing. 

White and bright dining room || Studio McGee
Dining Room with modern chairs and an old farm table || Studio McGee

We had a custom piano bench made to dress things up and add texture to the neutral dining room: 

Built-in piano nook || Studio McGee

And last, but certainly not least...the entry! The contrast of the white living walls against the charcoal metallic grasscloth is stunning. 

Charcoal grasscloth in the entry || Studio McGee

***Out of respect to our clients, we share some but not all sources! 

Sofas | Coffee Table was custom | Living Rug | Floor Lamp | Dining Side Chairs | Dining End Chairs | Artwork | Chandelier is available through us (email for info) | Paint is BM "Chantilly Lace"